Saçlar neden dökülür?

Uzmanlar, günde 50-100 adet saç telinin dökülmesini normal sınırlar içerisinde kabul ederken, eğer aşırı miktarda saç kaybı ve saçlarda gözle görülen incelme oluşursa, en kısa zamanda doktora başvurulması gerektiğini bildiriyor.
Tüm toplumlarda saçlarla saç şekillerinin sosyal ve kültürel bir önemi vardır. Saç dökülmesiyle karşılaşan bir kişi, kendisini fiziksel ve ruhsal olarak zayıf görmeye başlayarak, bu durumdan kurtulabilmek için değişik yöntemlere başvurabilir. Ancak, saç dökülmesinin nedeni bulunmadan doğru bir tedavi şekli uygulanamaz. Bu nedenle aşırı saç dökülmesi, saç köklerinde zayıflık ve saç tellerinde incelme şikayetleri bulunanların, deri hastalıkları uzman hekimlerine başvurmaları gerekir. Uzmanların verdikleri bilgiye göre, sağlıklı bir insanda saçların yaklaşık yüzde 90′ı sürekli uzama halindedir. Bu büyüme evresi 2-6 yıl kadar sürebilir. Geriye kalan yüzde 10′luk kısım ise, 2-3 ay kadar süren dinlenme evresinde bekler. Bu dinlenme evresi sonucunda saçlar dökülür, dökülen saç köklerinden yeni saçlar büyümeye başlar ve döngü bu şekilde devam eder. Saç dökülmelerinin çoğu da işte bu normal saç büyüme döngüsünden kaynaklanır. Günde 50-100 adet saç telinin dökülmesi ise normal sınırlar içerisinde kabul edilir. Saç dökülmesinin nedenlerini bilmek hem bilinçli davranarak baştan bazı tedbirler almanızı sağlayacak, hem de bir sorun yaşadığınızda doğru tedavi şekli konusunda sizi yönlendirecektir. İşte sizi bu önemli sorundan kurtaracak saç dökülmesinin başlıca nedenleri.
Uygunsuz saç bakımı ve kozmetik ürün kullanımı: Uzmanlara göre; boya, renk açma, düzleştirme veya perma gibi yöntemler, uygun koşullarda yapılmazsa saça zarar verebiliyor. Bu yöntemlerin sık sık veya aynı anda uygulanması da saçı zayıflatıp kırılmasına neden olabiliyor. Saçı çeken atkuyruğu, örgü, sıkı lastiklerle toplama gibi saç şekillerinin de sıklıkla uygulanmaması gerekiyor. Çünkü saç diplerine etki eden sabit çekme kuvveti saç kaybına neden olabiliyor. Sık sık yıkamak, taramak ve fırçalamak ise saçı kırabiliyor.
“FIRÇA YERİNE GENİŞ AÐIZLI VE DÜZ UÇLU TARAKLAR KULLANILMALI”
Şampuandan sonra krem kullanmak saç taranmasını kolaylaştırıyor. Islakken daha kırılgan olduğu için, saçı havlu ile ovalayarak kurutmaya çalışmaktan kaçınmak gerekiyor. Uzmanlar, fırça yerine geniş ağızlı ve düz uçlu tarakların tercih edilmesi gerektiğini bildiriyor.
Ailesel saç kaybı: Saç dökülmelerinin en sık rastlanan sebebinin kalıtsal özellik olduğunu bildiren uzmanlar, bu kalıtıma sahip olan kadınlarda saçlarda azalma görüldüğünü, ancak kellik oluşmadığını belirtiyor. Bu duruma ‘erkek tipi kellik’ deniyor ve 10-20-30′lu yaşlarda başlayabiliyor. Son zamanlarda yeni tıbbi tedavi seçenekleri sunulmasına rağmen kalıcı bir düzelme sağlamanın saç transplantasyonu dışında henüz mümkün olmadığını ifade eden uzmanlar, hasta için uygun olacak yöntemin doktor tarafından seçilmesi gerektiğinin altını çiziyor.
Alopesi areata: Bu tip saç kayıplarında düzgün yüzeyli, para büyüklüğünde veya daha geniş yuvarlak yama tarzı alanlar oluşuyor. Nadiren tüm saç ve vücut kıllarında kayıp oluşabiliyor. Her yaşta görülebilen bu tip saç dökülmesini yapan neden bilinmemekle birlikte, birçok hastada saçlar daha sonra kendiliğinden büyüyor.
Doğum sonrası: Gebe bayanlarda saçların büyük bir kısmının büyüme halinde olduğunu ifade eden uzmanlar, doğum sonrasında saçların, saç büyüme döngüsünün dinlenme fazına geçtiklerini, 2-3 ay içerisinde aşırı miktarda döküldüklerini, bu sürecin 1-6 ay kadar sürebildiğini ve çoğunlukla yeniden büyüyerek eski miktarlarına ulaştıklarını bildiriyor.
Yüksek ateş, ağır enfeksiyon ve soğuk algınlığı: Hastalıkların, saçların dinlenme evresine girmesine neden olabildiğini belirten uzmanlar, yüksek ateş ve ağır bir hastalıktan 4 hafta ila 3 ay sonra yoğun bir saç kaybı gelişebileceğini, ancak zamanla saçların eski halini alacağını bildiriyor.
Tiroid hastalıkları: Fazla veya az çalışan tiroid bezinin saç kaybına neden olabildiğini belirten uzmanlar, hastalığın tedavisiyle saç kayıplarının da giderilebileceğini bildiriyor.
Eksik protein içerikli beslenme: Proteinden fakir diyetler yapan veya anormal beslenme alışkanlığına sahip kimselerde protein eksikliği oluşuyor ve vücut proteini muhafaza etmek için saçları dinlenme evresine sokuyor. Bundan 2-3 ay sonra da yoğun bir saç kaybı oluşuyor. Uzmanlar, bu durumun yeterli miktarda protein alınımıyla düzelebileceğini belirtiyor.
MANTAR HASTALIÐI ÇOCUKLARDA DAHA SIK GÖRÜLÜYOR
İlaçlar: Uzmanlara göre, bazı ilaçlar geçici bir süre saç dökülmesine neden olabiliyor.
Kanser tedavileri: Bazı kanser tedavilerinin saç hücrelerinin bölünmesini durdurabildiğini belirten uzmanlar, hastaların saçlarının yüzde 90′ını kaybedebileceklerini, ancak terapi sona erdikten sonra saçların tekrar büyüme göstereceklerini ve eski hallerine döneceklerini bildiriyor.
Doğum kontrol hapları: Doğum kontrol hapı kullanan bir bayanda saç dökülmesinin ancak kalıtsal yatkınlıkla oluşabileceğine işaret eden uzmanlar, dökülme gerçekleşirse hapların doktor kontrolünde değiştirilmeleri gerektiğini belirtiyor.
Demir eksikliği: Demir eksikliğinin de saç dökülmesine neden olduğuna işaret eden uzmanlar, bazı kişilerin demiri besinsel olarak eksik aldıklarını, bazılarında ise demirin bağırsaklardan emiliminin yetersiz olduğunu belirtiyor. Bayanlarda adet kanamaları nedeniyle demir eksikliğinin daha sık görüldüğünü bildiren uzmanlar, bu durumun mutlaka tedavi edilmesi gerektiğini belirtiyor.
Büyük cerrahi girişimler ve kronik hastalıklar: Büyük cerrahi operasyon geçiren hastaların 1-3 ay içinde aşırı bir saç dökülmesi fark edebileceklerini belirten uzmanlar, bu durumun birkaç ay içinde geçebileceğini, ağır kronik hastalığı olan kişilerde ise saç kaybının ömür boyu devam edeceğini bildiriyor.
Mantar hastalıkları: Küçük yamalar halinde kabuklanmalarla başlayıp yayılabilen, saçlarda kırılma, saçlı deride kızarıklık ve şişlik, hatta sızıntıya neden olabilen mantar hastalığının çocuklarda daha sık görüldüğünü belirten uzmanlar, hastalığın mutlaka ilaçla tedavi edilmesi gerektiğini bildiriyor.
Saç koparma hastalığı (Trikotilomani): Çocuklar ve bazen erişkinler, saç, kaş veya kirpiklerini koparıncaya kadar çekebiliyor ve bunu bir alışkanlık haline getiriyor. Uzmanlar, böyle durumlarda psikolojik yardım alınmasını öneriyor.
Yan taraftaki başlıklardan diğer konularıda seçip göz atabilirsiniz...

19 yorum:

Hayal dedi ki...

saç ekimi saç mezoterapisi
saç mezoterapisi

capri dedi ki...

SAÇ FİBERİ GERÇEK BİR MUCİZE
Arkadaşlar, Erkekler saç dökülmesi sorunuyla daha çok karşılaşıyorlar. Zor tedavi şartları, çözümsüz vakalar derken depresyonda ardından gelebiliyor. Çünkü, kadınların saçları dökülen erkekleri daha az beğendiklerini düşünüyorum.
Allahtan, bilim insanı şaşırtmaya ve dertlere deva olmaya devam ediyor. Çok kısa biz zamanda daha gür saçlara kavuşmak artık o kadar zor değil.
Saç ekimi, şampuanlar, serum tedavisinden sonra bu kez dudak uçuklatacak cinsten bir çözüm konuşuluyor;
“Fixplant saç fiberleri”.
Fixplant lazer teknolojisiyle mikronize boyutlara indirilmiş saç gürleştirici , yani saç fiberleri; kellik gelişen bölgeye serpildiğinde saçtan ayırt edilemeyen, son derece doğal bir görünüm oluşturuyor.
Fixplant, Saç fiberleri, keratinden oluştukları için saçı da besliyorlar. Statik elektrik ile saçlarla bir bütün oluşturuyorlar. Tüm saç renklerine de uyum sağlıyorlar. Rüzgar, yağmur gibi gibi etkenlerden de özel sabitleyici ile korunabiliyorlar. Sanırım bu çözüm diğer formüllere göre çok daha basit ve ekonomik, Ben kullanıyor ve herkese tavsiye ediyorum.

arke09 dedi ki...

Eğer saçlarınız tamamiyle dökülmemişse yani kelleşmemisseniz ama kelleşmeye doğru gidiyor ve bunu engellemek istiyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim
SAÇ DÖKÜLMESİ ÇÖZÜM

Ahmet Suat Yayla dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Suat Yayla dedi ki...

en iyi saç dökülmesinin önlenmesi ..)

Unknown dedi ki...

İnsanlar arasında önemli bir sorun olmasına karşın çokta önemsenmeyen Saç Dökülmesi aslında tedavisi mümkün bir saç sorunundan öte birşey değildir.

Unknown dedi ki...

yaklaşık 5 ay önce doğum yaptım ve doğum sonrası malum yoğun dökülmelerim oldu. Ben eczacımın tavsiyesi ile Bioxcin Femina Hamilelik sonrası şampuan ve Femina kremini kullanıyorum. Gerçekten de etki gördüm. memnun kaldım. Benim çözümüm Bioxcin oldu.

Unknown dedi ki...

yaklaşık 5 ay önce doğum yaptım ve doğum sonrası malum yoğun dökülmelerim oldu. Ben eczacımın tavsiyesi ile Bioxcin Femina Hamilelik sonrası şampuan ve Femina kremini kullanıyorum. Gerçekten de etki gördüm. memnun kaldım. Benim çözümüm Bioxcin oldu.

Unknown dedi ki...

yaklaşık 5 ay önce doğum yaptım ve doğum sonrası malum yoğun dökülmelerim oldu. Ben eczacımın tavsiyesi ile Bioxcin Femina Hamilelik sonrası şampuan ve Femina kremini kullanıyorum. Gerçekten de etki gördüm. memnun kaldım. Benim çözümüm Bioxcin oldu.

Unknown dedi ki...

Saç Dökülmesi konularında güzel yazılar bulabileceğiniz bir sayfa tanıtmak istiyorum.

Bknz. http://www.sacdokulmesi1.com/

mısır patlatma makinesi dedi ki...

Yumurta sarısı tedavisi işe yarar ama yapan azdır. http://www.sacindokulmesi.com

Unknown dedi ki...

Merhaba saç dökülmesi hakkında çok güzel bilgiler buldum teşekkürler

a dedi ki...

saç dökülmesi
konularını buradan takip edebilirsiniz

55555 dedi ki...

her insan saç dökülmesi yaşayabilir normaldir saçalrı dökülen kişilerde hamilelik menapoz veya diğer hastalıklar olabilir.

YalanHaberTespitEdildi dedi ki...

Saçı dökülen arkadaşlara önerim. Tel tel saçlarınız dökülüyorsa bitkisel yollar arayın.
Saç Dökülmesi: Sacindokulmesi.cc

Unknown dedi ki...

Saç dökülmesi bilgileri için blogumu ziyaret edin.

Miraç bozter dedi ki...

Saç dökülmesini kesin olarak tamamen durduran bir şampuan icat edildi. Hem kendinde hemde diğerlerinde kullanmış.

Youtube sayfası : %100 Garantili iadeli saç çıkaran ve saç dökülmesine karşı kesin çözüm en iyi şampuan kadın erkek
İnternet sayfası : Şampuanı kullananlar

Muhakkak göz atmanızı tavsiye ediyorum. Bunun dışında diğer ürünlerle zaman harcamayın.

Unknown dedi ki...

Saçlarımda bu tarz maskeleri çok denedim ama kurutan, kokan, saçımı yağlandıran oldu ve saçlarım istediğim gibi olmadı en son doğal keratin kullanmaya başladım tavsiye üzerine ve saçlarım tam istediğim gibi bakımlı ve sağlıklı evde kolay bir şekilde uyguluyorum patentli ve doğal keratin olması da içim rahat kullanmamı sağlıyor.

nailahcacho dedi ki...

How to open a new casino account in New Jersey - KTM Hub
The casino will 울산광역 출장샵 close 진주 출장샵 seven 세종특별자치 출장샵 days a week and will close at 5 a.m. 인천광역 출장샵 on Mondays and 7 a.m. on Wednesdays. The casino's 20 table 광주광역 출장샵 games and entertainment